Lordi - ciekawi ludzie Dodano: 2009-09-17 19:09
hmm ludzie troszke śmieszni grający heavy metal
troszkke mnie zdziwił kawałek "devil is a loser"
słowa przetłumaczone na pl.
Chciałeś mocy i błagałeś o sławę
Chciałeś osiągnąć wszystko prostą drogą
Chciałeś zysku bez bólu
Teraz twoje rachunki przychodzą pocztą
Stajesz się silniejszy ale twój rozum słabnie
Uczyniłeś przysięgę której nie możesz dotrzymać
Miałeś tego więcej – Straciłeś więcej
Wszystko jest wliczone do opłaty
Wcielony do piekła (poprawa)
Pierwsza miłość kiedy jej nienawidzisz (jesteś taki święty)
I teraz nigdy jej nie doświadczysz (zła sytuacja)
Ruszaj w dół
jest piekło by zapłacić bo
Diabeł jest przegrany i jest moją dziwką
Na dobre i na złe i nie przejmujesz się tym
Diabeł jest przegrany i jest moją dziwką
Wpadającą w kłopoty karykaturo
Jest moją dziwką
Chciałeś bogactw i licencji na zabijanie
Otrzymałeś moc i wtedy zachorowałeś
Stałeś się słaby i straciłeś wolną wolę
Żadne z twoich marzeń się nie spełniło
Zacząłem wierzgać gdy zaatakowałeś bezpiecznikiem
Nikt nie zginął ale nie ma żadnego usprawiedliwienia
Ręce do góry, będziesz wiedział kiedy nadejdzie koniec
Mam tylko jedną broń
I nie było żadnych zwrotów pieniędzy
Tylko niespełnione gwarancje
"Wyznaj swoje grzechy, synu"
Powiedział kaznodzieja w telewizji
Znalazłeś trochę smalcu
Ustalasz czy jest biały czy czarny
Wszystko co dostałeś było śmieszniejsze niż
Gene Simmons za tobą....
hmmmm co o tym myśleć? ja uważam iż lordi to pozerzy... ubierają sie po czrtowsku, a śpiewają takie brednie!
Dodano: 2009-09-17 19:13
proponuje zrobić temat: "Pozerzy na scenie Metalowej" czy coś w tym rodzaju :wink:
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2009-09-17 19:15
hmmm, chyba trochę by się tego uzbierało
aa co do Lordi. nie mam nic do tego zespołu, niech sobie śpiewają o czym bądź o kim chcą.
Dodano: 2009-09-17 19:20
Zazwyczaj każdy kto wyzywa dany zespół czy innych subkulturowców od pozerów okazuje się jeszcze większym pozerem... :roll:
Dodano: 2009-09-17 19:26
| Rochu napisał(a): |
| Zazwyczaj każdy kto wyzywa dany zespół czy innych subkulturowców od pozerów okazuje się jeszcze większym pozerem... :roll: |
nie wyzywaj mnie od pozerów ok? ja jestem jak najbardziej true
Dodano: 2009-09-17 19:32
| matianox napisał(a): |
| [quote:7daadfc1b5="Rochu"]Zazwyczaj każdy kto wyzywa dany zespół czy innych subkulturowców od pozerów okazuje się jeszcze większym pozerem... :roll: |
nie wyzywaj mnie od pozerów ok? ja jestem jak najbardziej true[/quote:7daadfc1b5]
Jeśli to zdanie jest napisane serio jeszcze bardziej utwierdziło mnie w moim przekonaniu :lol:
Dodano: 2009-09-18 16:39
masz złe przekonanie... temat jest podany a nie mowic czy ktos jest pozerem (mowie tu o ludziach wypowiadających się)
Dodano: 2009-09-18 18:47
| Rochu napisał(a): |
| Zazwyczaj każdy kto wyzywa dany zespół czy innych subkulturowców od pozerów okazuje się jeszcze większym pozerem... :roll: |
Ciekawe stwierdzenie hehe :wink:
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2009-09-20 09:54
Zespół Lordi nazwałbym bandą komercjonalistów i przebierańców. Zauważcie ,że Ci co robią naprawdę dobrą muzykę nie muszą się przebierac w jakieś stroje "potworów" czy innych kreatur. Do póki nie zagrażają prawdziwemu metalowi niech sobie robią co chcą
Fakt jak wygrali eurowizje to zaczołem ich słuchac na jednej linii z RHCP. To było fajne wtedy ,a teraz raczej wydaje mi się to śmieszne :]
Nie kłuccie się kto jest true czy kto jest pozerem , bo każdy jest tym za kogo się uważa. Najważniejsze ,że masz poczucie że jesteś prawdziwy ;]
Trzy są rycerza przymioty święte: czystość w miłości i prawdzie; cześć rycerska moc uczynku rodząca; sprawność oręża, ku obronie słabych i przestrodze niesprawiedliwych
Dodano: 2009-09-20 10:16
| Blood_Cherry napisał(a): |
| Nie kłuccie się kto jest true czy kto jest pozerem , bo każdy jest tym za kogo się uważa. Najważniejsze ,że masz poczucie że jesteś prawdziwy ;] |
Prawdziwość nie tkwi w wyznaczaniu kto jest "true" a kto pozerem. Każdy się czuje prawdziwy. Ale są true i są "true". "True" jest tak samo odłamem kinderstwa opierającym się na wyznaczaniu kto jest true a kto pozerem. A prawdziwy true ma to wszystko gdzieś i robi po prostu dalej to co mu rozum i serce dyktują bez zabawy w głupie przepychanki.
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2009-09-20 10:31
| Freakstranger napisał(a): |
A prawdziwy true ma to wszystko gdzieś i robi po prostu dalej to co mu rozum i serce dyktują bez zabawy w głupie przepychanki. ![]() |
Święta Prawda. Polac mu :D!
Trzy są rycerza przymioty święte: czystość w miłości i prawdzie; cześć rycerska moc uczynku rodząca; sprawność oręża, ku obronie słabych i przestrodze niesprawiedliwych
Dodano: 2009-09-20 10:37
| Zauważcie ,że Ci co robią naprawdę dobrą muzykę nie muszą się przebierac w jakieś stroje "potworów" czy innych kreatur. |
A Slipknot ? przecie panowie noszą maski, a muzykę robią całkiem spoko :wink:
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2009-09-20 10:48
| Raven99 napisał(a): |
| [quote:91447ce49a="Blood_Cherry"]Zauważcie ,że Ci co robią naprawdę dobrą muzykę nie muszą się przebierac w jakieś stroje "potworów" czy innych kreatur. |
A Slipknot ? przecie panowie noszą maski, a muzykę robią całkiem spoko :wink:[/quote:91447ce49a]
Nie muszą, ale mogą. Zawsze jednak dzięki charakterystycznemu wizerunkowi zespół staje się łatwiej rozpoznawalny. Myślę, że dla muzyków jest mimo wszystko świetną zabawą tworzenie własnego wizerunku, chociaż wielu zarzuci im z jego powodu później to czy tamto. Ale jeśli zespołowi naprawdę chodzi o muzykę - i tak będą mieć gdzieś posądzanie o pozerstwo czy jedynie kierowanie się kwestiami promocyjnymi z powodu ich image'u.
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2009-09-20 11:12
Ja tu żadnej kapeli nie posądzam o pozerstwo. Niech sobie robią co chcą. Dla mnie to mogą nawet na golasa wyskoczyc xP To jest moje,skromne zdanie na ten temat :)
Dodano: 2009-09-20 12:19
A mnie się zawsze wydawało, że Lordi grają hard rock... :?
Lordi - pozerzy? Nawet jeśli, to przynajmniej jest się z kogo pośmiać. Świetne mają te lateksowe maski
Że też się nie boją, że im się cera od tego zniszczy :lol:
Dodano: 2009-09-20 12:21
Pewnie używają dobrych kremów nawilżających :D
Dodano: 2009-09-20 19:01
| Ja tu żadnej kapeli nie posądzam o pozerstwo. Niech sobie robią co chcą. Dla mnie to mogą nawet na golasa wyskoczyc xP To jest moje,skromne zdanie na ten temat :) |
ciekawe jakby to wyglądało?? heheh w samych maskach
heheheheheh
Dodano: 2009-09-20 19:05
oooo matko, padłam :lol:
nie ma co, ciekawy image :twisted:
Dodano: 2009-09-20 19:21
jak dla mnie to właśnie są spoko, jak mam dobry humorek to lubie sobie ich puścić bo odrazu jeszcze weselej się przy nich robi :)
Dodano: 2009-09-22 12:50
| matianox napisał(a): |
| [quote:d77b835760="Blood_Cherry"]Ja tu żadnej kapeli nie posądzam o pozerstwo. Niech sobie robią co chcą. Dla mnie to mogą nawet na golasa wyskoczyc xP To jest moje,skromne zdanie na ten temat :) |
ciekawe jakby to wyglądało?? heheh w samych maskach
heheheheheh[/quote:d77b835760]
Pewnie w krocze też maskują :D
Na marginesie:
Naucz się edytować te cholerne posty, a nie pizgasz jeden pod drugim 8)
W dupie mam motto ;p
Dodano: 2009-09-24 07:51
hhmmm, tak sobie czytam i myslę, pozerzy czy nie pozerzy? a cóż to za różnica? ludziska ważna jest muzyka a nie image! a muzycznie są słabi, ja jestem na nie.
Dodano: 2009-09-24 13:18
| soundasleep napisał(a): |
| hhmmm, tak sobie czytam i myslę, pozerzy czy nie pozerzy? a cóż to za różnica? ludziska ważna jest muzyka a nie image! a muzycznie są słabi, ja jestem na nie. |
Całkowicie zgadzam się z koleżanką, aczkolwiek czasami można się pośmiać z ludzisk z zespołu.
Ja również jestem na NIE.
Koniec!!! 8)
W dupie mam motto ;p